sobota 29. listopadu 2014

Chvilky podzimní tvorby a odpočinku


Ačkoli už přišlo na řadu vánoční tvoření, zkrášlování a samotné těšení se na vánoční čas, já bych vám dnes chtěla ukázat pár momentů, které jsem zachytila při mé podzimní tvorbě a tím ji i tak pomyslně uzavřít.

poslední dary lesy
Sladký podzim je po krásném jaru plném nových rostlinek mé nejoblíbenější období, kdy se prostoru pro ruční tvoření nabízí snad skoro nejvíce a to zejména v čase listopadovém, kdy se počasí kazí velmi rychle a na pobyt venku není nálada. Jelikož přes všední dny nemám na tohle odreagování moc času, těším se vždy na pátek, kdy si koupím malé drobnůstky na víkend, abych si z nich a přírodnin, které nabízí právě podzim, vytvořila milou věc buď pro sebe nebo častěji pro své přátele. Na chvíli zapomenu na to vše, co je ve školních sešitech a v mé hlavě, zapálím svíčku, udělám si pohodlí s čajem a začnu.


Samozřejmostí jsou ty nejlepší barevné listy nasbírané v přírodě nebo v městském parku, kterým to už sluší v mém osobním deníčku a zápisníčku, dále jsem vyráběla lapače na krk pro mé dvě kamarádky Terezy k svátku a když nebyla chuť k ručnímu vyrábění, prostě jsem si jen tak sedla, prohlížela si dopisy a drobnůstky od mé kamarádky, jež tvoří v podobném duchu, odepsala na její psaní nebo se obklopila a užívala si všech těch úžasných věcí, co jsem od přátel a rodiny dostala k narozeninám. Je tu tedy další důvod, proč se na podzim těšit.

lapač s peříčkem páva, cestovatelský deník a kakao

ukázka z dopisování





Už poněkolikáté jsem jsem šila vazbu, tentokrát do tohoto mini lesního deníčku, který byl opět
dárkem.

nová mistička na nové šperky
A tento víkend je už v duchu vánočním. Tentokrát jsem se pro Vánoce nadchla více, i když je to třeba dětské, můžu se opět na něco těšit. Začala jsem chystat drobné balíčky pro mé přátele, protože žádný koupený dárek nemá v sobě kus vás, neudělá takovou radost... Já si totiž navíc myslím, že vaše radost z radosti blízkých je jedna z nejmilejších věcí na světě. A o tom to bude zase příště! Doufám, že se budete těšit.

6 komentářů:

  1. Nádherné...Je vidět, jak moc tě to baví...:).

    OdpovědětVymazat
  2. Moc se těším na tvůj budoucí článek:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Marti, opět nádherné fotky. Jsou strašně uklidňující, mohla bych nad nimi sedět celý den :D Jsi tvořivá, to bych také chtěla, ale jsem líná si na to udělat čas a něčemu se věnovat :( Ale teď se brzy stmívá a člověk nemá co dělat, tak bych se do něčeho mohla pustit :)
    Měj se krásně, Míša :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miško, ty jsi zlatíčko, že mě následuješ i na tyhle stránky!
      Určitě něco zkus, když se to náhodou nepovede, nebuď na sebe naštvaná jako to mám občas já, příště zkus něco jiného :-).
      Měj se pohodově a zase tě tu ráda uvidím!

      Vymazat
  4. Znovu jsem se přesvědčila, Marti, jak báječný jsi človíček. To, že se těšíš na vánoce, je v naprostém pořádku, jsi ještě hodně mladá a nemáš žádné nepříjemné starosti (aspoň doufám). Líbí se mi na tobě, že ráda děláš radost druhým, s vlastnoručně vyrobenými dárky máš naprostou pravdu.
    Když vidím, co všechno tě zajímá a co už jsi vytvořila, docela žasnu. Jsi úplná bílá vrána, většinu mládeže baví jen flámy a rošťárny, aspoň tak to vidím u nás. Ty máš skvělé koníčky a je vidět, že jsi pro ně opravdu zapálená.
    Lapač je skvělý, i deníčky a herbáře.
    Martinko, měj se krásně a užívej si pohodové adventní dny. :)
    P.S. Mám vnučku Terezku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, co komentář, to úsměv na tváři, děkuju ti moc!
      Já si to asi moc nepřipouštím a stále přemýšlím nad tím, že se ničemu moc nevěnuji a že by to mohlo být lepší, proto mě tvé komentáře vždycky tak nakopnou a mám ze sebe lepší pocit. Teď už si to jen uvědomovat bez slov ostatních :-)
      I ty si jich užívej, přeji ti hlavně hodně pohody.
      P.S. Vnučka určitě bude po tobě..myslím si, že vést děti k žití v souladu s přírodou a umět ji vnímat je jedna z nejkrásnějších věcí.

      Vymazat