úterý 24. března 2015

Jak si nechat srdce hřát



Po dlouhém měsíci se vracím na místo, kde ráda sdílím své radosti, a obracím se na něj tehdy, když cítím opravdovou potřebu napsat pár řádků za cílem toho, abych buď zahnala špatné nebo podpořila dobré myšlenky, které dělají dny lepšími a barevnějšími.


Čas od vydání posledního článku tedy výrazně pokročil a s ním přišlo i několik naprosto báječných chvilek, jež spolehlivě pohladily bolavou duši, dodaly energii a odvahu do dalších dnů s vědomím, že i ty budou povedené. Čtrnáct dní ve španělské Granadě, pár setkání a objetí s přáteli, výměna několika upřímných úsměvů s milými lidmi, to vše je důvodem k úsměvu.

A když se konečně dočkáte vytouženého jara, vyrazíte do přírody, kde ucítíte vůni půdy a čerstvý jarní vzduch, zahlédnete první květy, necháte své tváře hřát jemnými slunečními paprsky, tak budete na správné cestě, jak si zmiňovaný úsměv udržet a působit díky němu jistěji, odhodlaněji... a to stojí za to, protože cokoli za den uděláte, vám půjde lépe, a i obtížnější situace budete brát s trochou nadhledu.

Moc bych si přála, aby mé fotografie, jež byly foceny s radostí z aktivity, se vám líbily a v ještě lepším případě aspoň trochu ukázaly, na koho či na co se máte obrátit, až vám nebude úplně nejlépe.
Já z nich mám obrovskou radost, konečně se příroda probouzí a já můžu vyjít s foťákem ven... Zima pro mě totiž byla opravdu dlouhým ničím nezajímavým obdobím a já to jaro už zkrátka potřebovala. 
Avšak dále se už podívejte sami.



jaterník podléška (trojlaločný) - Hepatica nobilis


sněženka podsněžník - Galanthus nivalis

 



violka vonná - Viola odorata

 

podběl lékařský - Tussilago farfara


hluchavka nachová - Lamium purpureum


babočka kopřivová mě doprovázela až do půli cesty


sedmikráska chudobka - Bellis perennis






16 komentářů:

  1. Ahoj,
    krásné fotky a naprosto úžasný pozitivní článek, úplně mě nakopnul. Jsem ráda, že ses po delší době ozvala, tvé články mi chybí.
    Měj se krásně a užívej jara, Monča :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim te, mila Monco,
      moc me tesi, ze clanek splnil svuj ukol! Slibuji, ze clanky budou uz casteji, i mne blog chybel. Budu moc rada, kdyz te tu znoca uvidim :-)

      Vymazat
  2. Já mám zimu moc ráda, ale musí to být zima s mrazem a hlavně s chumelením a přírodou pod sněhem. To, co jsme měli vloni i letos, žádná zima nebyla a taky mě nebavila. Vyfotila jsi nádherné jarní kytičky. Jaterníky jsem u nás ještě neviděla, ty ostatní už taky. I poslední snímky se západem sluníčka jsou úžasné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tebou, Jarko. Jaterníky jsou focené na zahradě, což je trochu podvádění, ale co nadělám, v lese jsem je bohužel nepotkala. Děkuju moc za pochvalu.

      Vymazat
  3. Krásné fotky a velmi pěkný slovní doprovod.

    OdpovědětVymazat
  4. Martino, prosím tě, je tu nějaká možnost přihlásit si zasílání novinek? Máš krásný blog a moc krásné fotky, na které je radost se dívat a tak bych byla ráda informována e-mailem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, možnost tu je, můžeš se přihlásit k odběru novinek vpravo v menu, máš-li účet google. Moc mě těší tvůj zájem, doufám, že tě tu v brzké době zase zahlédnu ;-)

      Vymazat
  5. Opravdu velmi pěkné jarní fotografie..:). Moc milé počtení a pokoukání, a i mě těší, že jaro už je tady..:). Motýlka jsem zatím ještě nepotkala a už se na ně moc těším..:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem tak spokojená, když čtu vaše řádky pochvaly ;-)
      Neboj, i ty na motýla narazíš a vyfotíš si ho stokrát lépe než já, tím jsem si jistá :-)

      Vymazat
  6. Mně vyrostl na zahrádce talovín zimní, tedy teď už odkvetl:-) Jaterníky tam mám také a ty mne hladí po duši, podle tvých článků jsi velmi čisté stvoření, skoro jako nějaká rostlinka se štítkem chráněná:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tedy...já se opravdu musím usmívat za tuto lichotku, děkuju mockrát! Jsi tu, ray.lee, vždy vítaná :)

      Vymazat
  7. má se prý zkazit počasí, tak se sem budu chodit koukat na sluníčko :o))) nádherné fotky

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravím tě, Martinko, a mám velkou radost, že ti přibylo několik návštěvníků.
    Tvůj květinový jarní článek je pohlazení po duši. Obdivuji nejen tvoje překrásné fotky, ale i milé upřímné povídání. Tvůj psaný projev doslova bere za srdce.
    Obdivuješ u mě fotky květin a sama máš kytičky nafocené naprosto dokonale. Jaterníky jsou nádherné a vůbec nevadí, že jsi je vyfotila na zahrádce. Mám moc ráda i podběl, ten se dost vytrácí, ale tobě se podařilo objevit a vyfotit krásný trs. Nádherné jsou i fialky, babočka, záběry z lesa a se sluníčkem, ...
    Prostě skvělé fotografie, které jsou balzámem pro oči i duši. Díky za ně, Marti. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já tebe zdravím, Haničko.
      Jsem moc spokojená, když článek plní to, za jakým účelem byl psán. A tento to splnil dokonale podle tvých názorů. Moc si jich od tebe vážím, opravdu :-). Obdivuji, přesně tak a právě u tebe beru i trochu té inspirace totiž.
      Měj se pohodově a užívej si jara plnými doušky.

      Vymazat
  9. Perfektné, milujem tvoje články :)

    OdpovědětVymazat